Rõivas: Kreeka referendum on murettekitav

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Erakogu

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Taavi Rõivas (Reformierakond) ütles, et kreeklastel on referendumil lihtsam hääletada kärbete vastu.

«Referendum on murettekitav, sest seab hädavajalikud kriisiotsused sõltuvusse avalikust arvamusest, mida on omakorda lihtsam mõjutada hääletama kasinusmeetmete vastu kui poolt,» ütles Rõivas.

«Kreeka hädade põhjuseks on populaarsust ihanud poliitikud, kes on jaganud pikkade aastate jooksul rohkem raha, kui eelarvetulud lubavad,» jätkas Rõivas.

Rõivase sõnul on kriisi ajal vaja riigimehi, kes teevad ära tulevikkuvaatavad, kuid ebapopulaarsed otsused.

«Kui Kreeka rahvas hääletab programmi st nii kasinusmeetmete kui ka abilaenu vastu, jäävad nad tormisele merele üksi. Vägisi kedagi aidata ei saa ja kasinusmeetmed ehk eelarve tasakaalu viimine on abilaenu kindel eeldus,» kommenteeris Rõivas.

Rõivas toonitas, et EFSF ei ole siiani Kreekale laenu andnud, seega pole Eesti maksumaksjal riske, et tuleb mässava Kreeka võlgu maksma hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles