Juncker: Kreeka «ei» tähendab tõenäoliselt pankrotti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker Foto: SCANPIX

Kui Kreeka hääletab kärpekava vastu, võib see eurogrupi juhi Jean-Claude Junckeri kinnitusel riigi jaoks pankrotti tähendada.

Junckeri sõnul tekitab Kreeka peaministri George Papandreou otsus kärpekava hääletusele panna närvilisust ja ebakindlust. Euroala tulevik on aga selletagi ebaselge, vahendab Reuters.

Juncker rääkis, et Papandreou ei olnud otsust oma Euroopa kolleegidega arutanud, kuid hääletus oli paar korda varem jututeemaks olnud.

«Viimastel kuudel on ta korduvalt vihjanud plaanile panna kava rahvahääletusele ning mõne aja pärast mõttest loobunud. Nüüd on ta idee uuesti üles korjanud ning see on tõstnud hulgaliselt küsimusi,» kommenteeris Juncker.

«Mis saab kavast, mille me eelmisel nädalal koostasime? Milliseid küsimusi kavatseb peaminister rahvahääletusel küsida? Kuna me seda veel ei tea, on vara ka mingeid järeldusi teha,» sõnas ta.

Juncker ütles, et on küsimust arutanud ka Saksamaa kantsleri Angela Merkeli, Prantsuse presidendi Nicolas Sarkozy ja Euroopa Liidu presidendi Herman Van Rompuyga. Küsimus tuleb arutlusele ka G20 kohtumisel Cannes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles