Avastati küberrünnak vähemalt 48 keemia- ja kaitsetööstuse vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viirusetõrjet tootev Symantec avastas küberrünnakute seeria, mille käigus murti sisse vähemalt 48 keemia- ja kaitsetööstuses tegeleva firma serverisse eesmärgiga varastada salastatud tooteinfot.

Firmade arvutitesse paigaldati «PoisonIvy» (mürgipuu) nime kandev tarkvara, mis edastas erinevaid dokumente, valemeid ja detaile tootmisprotsesside kohta, teatas Symantec eile.

Ettevõte ei nimetanud rünnaku ohvriks langenud firmade nimesid, kuid märkis, et nende seas olid mitu Fortune 100 nimekirja kuuluvat korporatsiooni, mis toodavad materjale, mida kasutatakse sõjaotstarbeliste sõidukite ehitamiseks.

«Rünnakute eesmärk näis olevat tööstusspionaaž, intellektuaalse vara kogumine konkurentsieelise saamiseks,» kirjutas Symantec rünnaku kohta, millele pandi nimeks «Nitro».

Rünnakud kestsid juuli lõpust septembrini. Rünnakud tehti Ühendriikides asuva arvutisüsteemi abil, mille omanik on 20ndates eluaastates Hiina kodanik. Kas tegemist oli mehe enda initsiatiivi või tellimustööga, pole praegu veel selge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles