Sõõrumaa uueks turvafirmaks Eestis saab USS

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa.
Urmas Sõõrumaa. Foto: Viktor Burkivski

Jõulist sisenemist Eesti turvaturule plaaniv suurettevõtja Urmas Sõõrumaa esimeseks nähtavaks sammuks sellel teel oli eelmisel nädalal turvafirma K Grupp ümbernimetamine USS Security Eesti AS-iks.

Äriregistri andmete kohaselt sai Eesti turvaturul umbes kuue protsendi suurust turuosa omavast K-Grupist USS Security AS eelmisel kolmapäeval, 26. oktoobril. USS Security ise on äriregistrisse kantud juba 2000. aastast alates.

«Kui see muutus seal nähtaval on, siis ta nii ka on, ega äriregister valeta,» kinnitas turvaettevõtte juhatusse kuuluv Sven Nuutmann. Mis taolise nimemuutuse tingis, ei soovinud Nuutmann avalikustada. «Ma ei kommenteeri selles asjus enne homset (teisipäeva – toim.) midagi,» ütles ta.

Tiheda konkurentsiga turvaturul on Sõõrumaa konkurendid selles äris ristinud ärimehe uue turvafirma pahatahtlikult juba «turvafirmaks uss». Pigem võib taolise nimemuutuse taga näha Sõõrumaal sama nime all juba Ukrainas tegutsevat turvafirmat.

Samavõrd aga sedagi, et USS kõlab sarnaselt vabariigi algusaastatel Sõõrumaa asutatud turvafirmaga ESS, millest hiljem arenes välja praegune turvaturu liider Eestis G4S. Postimehele väideti, et reaalsuses sarnanevat uue turvafirma logo isegi kunagisele ESS-i vapile.

Sõõrumaa ise jäi Postimehele kommentaari saamiseks tabamatuks. Viimasel ajal on teda tihedalt seostatud ka majandusraskustes turvafirma Pristis võimaliku ülevõtmisega. Pristise osakaal kohaliul turvaturul on umbes üheksa protsenti.

Juba praegu ametlikult Sõõrumaale kuuluv ja Eestis tegutseval endisel K-Grupil, nüüdsel USS Securityl läheb majanduslikult kõige paremini Põhja-Eestis, kus nende suurkliendiks on Eesti Raudtee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles