Ilves: krooni ei ähvarda devalveerimine, kui laekumised on piisavad

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kroon.
Eesti kroon. Foto: Liis Treimann

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul ei ähvarda Eesti krooni devalveerimine sel juhul, kui järgmise aasta jooksul on laekumised piisavad.

«Nii et peame ainult pöidlad pihus hoidma, et laekumised on piisavalt suured, et suudame oma eelarvet katta,» ütles president «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, vahendasid ERR uudised.

«Ja kui oleme piisavalt julged aasta sees, et lõigata sealt, kust tuleb valusalt lõigata,» lisas Ilves.

Ilves märkis oma möödunud aasta lõpus öeldud sõnade kohta, mil ta kinnitas kriisiohu puudumist, et ta uskus tookord Eesti Panga prognoosi ning tal polnud mingit põhjust selles kahelda.

Kas valitsus on aga käitunud kujunenud raskes olukorras adekvaatselt ning kas riigieelarvet on piisavalt kärbitud, ei oska Ilves paegu öelda.

«Õnneks on meil läbi viimase 7-6 aasta tekkinud piisavalt palju reserve, et vähemalt hingamisruumi meil 2009. aastal on. Lõunanaabritel seda ei ole,» nentis president.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles