Sarkozy: Kreekat poleks tohtinud eurotsooni lubada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy andis eile õhtul teleintervjuu olukorrast euroalas.
Nicolas Sarkozy andis eile õhtul teleintervjuu olukorrast euroalas. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy teatas eile õhtul teleintervjuus, et Kreeka lubamine eurotsooni 2001. aastal oli viga.

Sarkozy sõnul polnud Kreeka valmis ühisraha kasutusele võtma, sest riik sisenes euroalasse valede majandusnäitajatega. Siiski saab Ateenat tänu üleeile Brüsselis saavutatud kokkuleppele krahhist päästa, ütles Sarkozy BBC teatel.

Prantsuse riigipea sõnul suudab praegune Kreeka valitsus kriisist väljuda ning ELi tippkohtumisel saavutatud kokkulepe hoidis ära globaalse katastroofi.

«Kui Kreeka oleks muutunud maksejõuetuks, oleks järgnenud doominoefekt, mis oleks kõik minema kandnud,» ütles Sarkozy.

Kreeka välisminister Stavros Lambrinidis teatas vastuseks, et Ateena üksi ei põhjustanud euroala võlakriisi ning ühtegi riiki ei tuleks teha patuoinaks.

«Kreeka on tormi keskel, kuid ei ole Euroopa võla ja puudujääkide algpõhjus,» ütles ta BBC-le. «Näeme seda[sama] Portugali, Iirimaa, Hispaania ja Itaaliaga. Nii et pole mõttekas teha patuoinaks konkreetset riiki, kui tegemist on üleeuroopalise probleemiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles