Tallinna Vesi vaidlustab konkurentsiameti ettekirjutuse kohtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesi
Vesi Foto: SCANPIX

Tallinn börsil noteeritud AS Tallinna Vesi vaidlustab konkurentsiameti veeteenuse madalamat hinda nõudva ettekirjutuse kohtus ning taotleb kohtult esialgse õiguskaitse kohaldamist.

Ettevõte kavatseb enne konkurentsiameti antud hinnataotluse esitamise tähtaega ameti ettekirjutuse kohtus vaidlustada, ütles Tallinna Vee pressiesindaja Mariliis Topp BNS-ile neljapäeval.

Tallinna Vee juhatuse esimees Ian Plenderleith ütles BNS-ile, et ettevõte hindab, et konkurentsiameti ettekirjutus ei ole majanduslikult ega juriidiliselt kuidagi põhjendatud. Konkurentsiamet ei ole Plenderleithi sõnul kunagi analüüsinud ettevõttes erastamisest saati
tehtud parendusi tegevuses ega saavutatud efektiivsusi.

«Vastava analüüsi läbiviimisel leidnuks konkurentsiamet, et kui erastamist ei oleks toimunud ning konkurentsiamet oleks olnud reguleerivas rollis alates 2001. aastast, oleks veeteenuse hinnad suure tõenäosusega olnud praegu kehtivatest kõrgemad ja teenuse standardid hetkel saavutatutest madalamad,» ütles Plenderleith.

«Konkurentsiameti ettekirjutus alandada veeteenuse hinda 29 protsendi võrra põhineb ainuüksi ameti arvamusel, et vee-ettevõtte erastamine on olnud Tallinna elanikele kahjulik, kuid sealjuures ei ole vastava arvamuse toetuseks esitatud ühtki tõendit,» ütles Plenderleith. Seetõttu ei esita Tallinna Vesi 14. novembriks konkurentsiametile ameti nõutud taotlust hinna alandamiseks.

Konkurentsiameti ettekirjutuse järgi peaks Tallinna Vesi hiljemalt tänavu 14. novembriks esitama ametile kooskõlastamiseks uue veeteenuse hinnataotluse, millega ettevõte viiks hinna põhjendatud tasemele. Ettekirjutus loetakse täidetuks, kui konkurentsiamet uue nõuetekohase hinnataotluse kooskõlastab.

Kui ettevõte ei esita hinnataotlust kehtivate veeteenuse hindade alandamiseks, on amet lubanud langetada hindu ühepoolselt kuni 36 protsendi võrra.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles