Lobjakas: investorid tahavad näha, kust nende raha tagasi tuleb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Lobjakas
Ahto Lobjakas Foto: Priit Simson

Välispoliitika instituudi analüütiku Ahto Lobjakase sõnul on esialgu raske hinnata Euroopa liidrite otsuseid kriisi lahendamiseks, kuid see, et suur osa eurotsooni päästmiseks peab tulema investoritelt, on tema sõnul kurioosne.

Ahto Lobjakas ütles Vikerraadio saates "Uudis+", et Euroopa ülemkogu varahommikustesse otsustesse ei saa väga positiivselt suhtuda. Üks probleem on tema hinnangul skeem, kus Euroopa Liit peab fondi ühe triljoni euro saamiseks pöörduma investorite poole, vahendab ERR-uudised.

«Euroopa Liit paneb välja 250 miljardit eurot ja loodab, et ülejäänud 750 miljardit toovad kohale fondid Hiinast, investorid jne. Selline olukord on natukene kurioosne, sest löögi all on ikkagi Euroopa Liit ja eurotsoon, aga raha peavad välja käima teised, ning seda juba algusest peale eeldusel, et Euroopa Liit on valmis neile garanteerima või kindlustama kaotused umbes veerandi nende investeeringute ulatuses,» selgitas analüütik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles