USA kaalub majaostjate meelitamist viisadega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

USA senat kaalub elamisviisade väljastamist välismaalastele, kes kulutavad üle 500 000 dollari eluaseme ostuks Ühendriikides. Tegemist oleks katsega turgutada nõudlust süngel eluasemeturul.

Parteiülene eelnõu, mille esitasid senaatorid Charles Schumer ja Mike Lee, omistaks kriteeriumid täinud välismaalasele 3-aastase viisa.

Ühtlasi peaks inimene elama ostetud majas 180 päeva aastas ja maksma tulumaksu.

Olukorras, kus USA eluasemeturgu rõhuvad loid nõudlus, allasurutud hinnad ja laenuga ostetud kodude tagastamiste kõrge protsent, on välismaine raha üha suuremas hinnas.

Tänavuse märtsiga lõppenud 12-kuisel perioodil oli rahvusvaheliste ostjate panus USA elamumüüki ligikaudu 82 miljardit dollarit, näitavad Riikliku Maaklerite Assotsiatsiooni (NAR) andmed.

«Praeguses olukorras vajame me üle kõige täiendavaid ostjaid,» ütles NARi peaanalüütik Lawrence Yun. «Me vajame neid ostjaid, et müügitegevus elavneks. Alles siis hakkavad tingimused stabiliseeruma ja tekib pinnas taastumise jaoks.»

Copyright The Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles