Vitsur: tänased otsused ei lahenda süvaprobleeme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur
Heido Vitsur Foto: Peeter Langovits

Arengufondi majandusekspert Heido Vitsur ütles, et täna varahommikul tehtud otsused vähendavad võlakriisi teravust lühiajaliselt, kuid ei lahenda süvaprobleeme.

Vitsur rääkis ERRi uudisteportaalile, et kokkulepped suurendada EFSF-i mahtu triljoni euroni ning kanda maha pool Kreeka võlast vastasid üldjoontes sellele, mida turud ootasid.

«Kuid siinjuures tuleb aru saada, et tegu on poliitiliste otsustega, mitte tehnilise teostuskavaga, mistõttu võib nende otsuste ellurakendamise käigus ette tulla turgu häirivaid viivitusi,» lisas ta.

«Võib loota, et lühiajalises perspektiivis - heal juhul isegi rohkemaks kui paariks aastaks -, on võlakriisilt teravus võetud, kuid eurotsooni riikide erinevast konkurentsivõimest tulenevad võlakriisi süvapõhjuseid vastuvõetud otsused ei kõrvalda,» kinnitas ta.

«Võib juhtuda isegi nii, et vahed eurotsooni riikide konkurentsivõimes hakkavad nende otsuste mõjul veelgi suurenema, mis omakorda suurendab veelgi väiksema konkurentsivõimega riikide välisraha vajadust,» sõnas Vitsur.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles