Soome ettevõtted otsivad Eestis tehaste avamiseks kohta

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

1Partner Kinnisvara konsultandi Juha Ajakaineni sõnul on ettevõtte Soome firmadest kliendid huvitatud Eestis tootmise alustamisest ning otsivad selleks sobivat pinda.

Huvilisteks on Soome ventilatsioonisüsteemide valmistaja Vado OY ning haagiste- ja hüdraulikatootja Nokka OY, kes soovivad tootmist Eestis alustada juba järgmisel aastal.

«Nii need kaks klienti kui ka välisettevõtted üldiselt otsivad tootmispindasid pigem Tallinnasse või selle lähiümbrusesse. Suuri ja moodsaid valmis ruume on küllaltki vähe saada ning kasvanud nõudluse järgi paistab olevat käes aeg selliseid pindasid ehitama hakata,» ütles Ajakainen.

Ta lisas, et kaugeleulatuva ajalooga välisettevõte on hea rentnik kuna reeglina on nende äriplaan läbimõeldud, investeeringud suured ning leping pikk ja kindel.

Konsultandi sõnul on välisettevõtete huvi kasvanud hüppeliselt alates tänavu suvest.

«Lisaks tööjõu hinnale ja saadavusele on Eesti tugevus ka hea logistikaühendus muu Euroopaga,» ütles Ajakainen.

1Partner Kinnisvara on viimase kvartali jooksul nõustanud lisaks kohalikele klientidele ka Soome ettevõtete – mängu- ja spordiväljakuvarustuse tootja Lappset Group Oy, plastdetailide valmistaja Muoviura ning Reimaxi elektroonikatööstuse  - tehaste avamist Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles