Mustjala talunik käivitab kohupiima ja juustu tootmiseks meierei

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kohupiima valmistamine
Pildil kohupiima valmistamine Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Mustjala talunik Valdo Oder kavatseb talvel käivitada talus väikese meierei, et hakata müügiks tootma jogurtit, kohupiima ja juustu.

«Sügisel teeme katsetamiseks ilmselt vaid endale proovipartiisid, kuid talvel, vaiksel ajal on kavas meierei käivitamine tõsisemalt ette võtta,» lausus Valdo Oder Meie Maale. «Esialgu plaanin toota jogurtit ja kohupiima ning kui see oskus on olemas, siis katsetada ka kodujuustu ja lõikejuustuga.»

Tooraine on talunikul omast käest võtta, sest tal on talus 30 lüpsilehma ja 130 lihaveist.

«Kodumüük on vajalik, et rahvas algul maitse suhu saaks ja kui meeldima hakkab, saame müüa ka muudes kohtades,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles