Halifaxi sadama juht: mõtleme Tallinnaga ühte moodi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga sadam
Muuga sadam Foto: Raigo Pajula

Halifaxi sadama nõukogu esimehe Nancy Phillipsi sõnul toimivad Tallinna ja Halifaxi sadamad ühte moodi ning seepärast on ta koostööosas ka optimistlik

Mõlemad sadamad asuvad piirkonnas, kus kohalik turg on väike, kuid raudteed pidi on ligipääs turgudele, kus on 300-400 miljonit tarbijat. «Koostööalgatus tuli Eesti logistikaklastri poolt. Mõte käidi välja selle aasta juulis, septembris kohtusime Kanadas. Seega on kogu idee alles väga uus, aga me töötame selle kalla,» rääkis Phillips.

Nimelt sepitsevad Eesti logistikud kaubakoridori, mis ulatuks USA ja Kanada sisemaalt Kesk-Aasia ja Kasahstanini ning mille üheks oluliseks sõlmpunktiks oleks Eesti.

«Oleme logistikaklastrile head partnerid, sest meie sadamates ei ole ummikuid ning kaubad saab kiirelt ümber laadida. Pakume kindlasti ka parimat transiidiaega kogu idarannikul, » rääkis Phillips Halifaxi sadama eelistest.

«Meie jaoks on kõige olulisem Tallinna Sadama koostöö Hamburgi sadamaga, kuhu suured ookeanilaevad lähevad,» rääkis Phillips. Kaubavood ei tuleks Kanadast otse Eestisse, kuna kaubad tuleb enne Läänemerele tulekut väiksematele laevadele ümber laadida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles