Amazoni võitlus Apple'ga maksab 20 miljardit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazon Kindle Fire.
Amazon Kindle Fire. Foto: SCANPIX

Amazoni jätkuvad püüdlused jõuda lähemale Apple'le on vähendanud jooksva kvartali kasumiootusi, mis omakorda vähendas ettevõtte turuväärtust 20 miljardi dollari võrra.

Amazon võib neljandas kvartalis kaotada 200 miljonit dollarit erinevate kulude katteks, teatas ettevõte eile. Ka kolmanda kvartali kasum jäi analüütikute ootustele 42 protsendiga alla, olles kõige negatiivsem üllatus börsil, kirjutab Bloomberg. Amazoni kolmanda kvartali kasum kukkus möödunud aasta sama kvartaliga võrreldes 73 protsenti 63 miljoni dollarini.

Amazon üritab praegu meeleheitlikult järele jõuda Apple'le tahvelarvutite turul, müües oma uut Kindle Fire't vaid 199 dollariga ehk poole odavamalt kui õunafirma oma iPadi eest küsib. Uuringufirma IHSi analüüsi kohaselt kaotab Amazon iga tahvelarvuti müügist 10 dollarit.

Apple aktsia kukkus järelkauplemisel 19 protsenti 184,59 dollarini, millele eelnes 4,4-protsendiline langus enne börsi sulgemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles