Hiinlased Eestisse kooli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina tudengeid Tartus
Hiina tudengeid Tartus Foto: Kristjan Teedema

Aasias on nõudlus Euroopa ja Euroopa huvide paremaks mõistmiseks ja kasvav hulk Aasia tudengeid on huvitatud välismaal õppimisest. Riigikogu väliskomisjoni tellimusel valmiva Eesti Aasia-huvisid kaardistava uurimuse kohaselt on Eestit hinnatud heaks kohaks, kus väliskogemust saada.
 

Välistudengid oleksid ka võti kõrgkoolide püsimajäämiseks praegusel kujul. Selleks, et välistudengid Eestisse tuleksid, on vaja arendada inglise keelseid õppekavasid nii magistri- kui doktoriõppes.

Välistudengid valitud sihtriikidest oleksid olulised ka tuleviku võrgustike loomisel. Seni on Aasia tudengite osakaal Eestis õppivate välistudengite hulgas tagasihoidlik ning aasta- aastalt koguni vähenenud.

Kui 2005. aastal õppis Eesti ülikoolides 132 Aasiast pärit tudengit, siis mullu oli neid 126. Üheks põhjuseks võib siin olla see, et pärast Schengeni viisaruumiga ühinemist on elamisloa saamine keerulisem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles