Septembris võeti eluasemelaene 54 miljoni euro eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembris võeti eluasemelaene 54 miljoni euroni eest
Septembris võeti eluasemelaene 54 miljoni euroni eest Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Eluasemelaene võeti kolmandas kvartalis 27 protsenti rohkem kui aasta tagasi. Septembri jooksul väljastatud eluasemelaenude maht ulatus 54 miljoni euroni.

See on suurim laenukäive alates 2009. aasta algusest. Kooliaasta alguses võeti aktiivsemalt ka õppelaene, kuid võrreldes aastatagusega siiski ligi 32 protsenti vähem.

Kuigi septmebri jooksul väljastatud laenude maht kasvas, vähenes Eesti ettevõtete ja eraisikute laenujääk laenutagasimaksete tõttu septembris 10 miljoni euro võrra. Kuu lõpus moodustas laenude ja liisingute kogumaht 14,6 miljardit eurot, mis on 5,3 protsenti väiksem kui aasta tagasi.

Edasist laenuaktiivsust piiravad Eesti Panga finantssektori poliitika allosakonna juhataja Jana Kase sõnutsi väliskeskkonnas suurenenud riskid. Tugeva ekspordinõudluse tõttu hoogustunud majanduskasv ning soodsad intressimäärad on laenuvõtmist 2011. aastal toetanud. Väliskeskkonna halvenemine võib aga nõrgendada laenuvõtjate kindlustunnet ja karmistada laenutingimusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles