Sarkozy tülitses Brüsselis Briti peaministriga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron (vasakul) ja Nicolas Sarkozy septembris Elysée palees.
David Cameron (vasakul) ja Nicolas Sarkozy septembris Elysée palees. Foto: SCANPIX

Prantsuse president Nicolas Sarkozy arvustas eilsel Euroopa Ülemkogul teravalt Briti peaminister David Cameroni, öeldes, et tal on kõrini Cameroni manitsevatest sõnadest, teatasid Briti ajalehed.

Eile Brüsselis eurotsooni võlakriisi lahendamist arutanud ELi riigipeade kohtumisel süüdistas Sarkozy Cameroni «meie kohtumistele vahelesekkumises», kirjutasid diplomaatilistele allikatele viidates The Guardian ja The Daily Telegraph.

«Meil on kõrini sellest, et te meid kritiseerite ja ütlete, mida teha,» ütles Sarkozy väidetavalt Cameronile. «Te ütlete, et vihkate eurot, te ei tahtnud [euroalaga] liituda ja nüüd tahate meie kohtumistele vahele segada.»

Ka The Times kirjutas, et Ülemkogul puhkes tüli, kuid täpsemaid detaile ei avaldanud, vahendas AFP.

Telegraphi teatel oli tüliõunaks Sarkozy seisukoht, et vaid eurotsooni kuuluvad 17 riiki osaleks ülehomme toimuval uuel tippkohtumisel, kus arutatakse pankade päästmist. Cameron aga veenis liikmesriike, et kohtumisele kutsutaks kõik 27 ELi liiget. Briti ajalehtede sõnul ongi Cameron juba tühistanud oma varem kavandatud visiidid Uus-Meremaale ja Jaapanisse.

Cameron on ELi võlakriisi asjus sisepoliitiliselt suure surve all, sest täna toimub Briti parlamendis hääletus selle üle, kas korraldada ELi kuulumise asjus referendum. Ilmselt eiravad kümned euroskeptilised konservatiivid Cameroni käsku referendumi korraldamisele vastu hääletada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles