Merrill: USA reitingut langetatakse tänavu veel kord

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipp
USA lipp Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Bank of America Merrill Lynch ennustab oma reedel avalikustatud raportis, et veel üks suurem reitinguagentuur langetab enne uue aasta algust Ühendriikide reitingut praeguselt tipptasemelt AAA.

Teine langetamine, kas siis Moody’se või Fitchi poolt, oleks järg augustis toimunud Standard & Poor’si reitingulangusele, milles avaldati muret riigieelarve puudujäägi ning riigi kasvava võlakoorma üle, kirjutab Reuters, Merrill Lynchile viidates.

«Teised reitinguagentuurid on jõuliselt vihjanud, et kui kongress ei tule välja pikaajalisi plaaniga, on järgmised reitingulangetamised tõenäolised,» kirjutas Merrillsi Põhja-Ameerika ökonomist Ethan Harris raportis. «Sellest tulenevalt ootame vähemalt üht reitingulangust novembri lõpupoole või detsembri alguses, mil «superkomitee» kokku kukub.»

«Superkomitee» all on tuntud USA parlamendis loodud komitee, mille ülesanne on välja tulla eelarvedefitsiiti vähendava lahendusega. 23. novembriks peab olemas olema nii demokraatidele kui ka vabariiklastele meeltmööda plaan, kuidas vähendada puudujääki 1,2 triljonil võrra.
Kui 12-liikmeline komitee ei suuda ühise tegevuskava osas üksmeelele jõuda, läheb käiku automaatne, suvakohane kärbe.

Merrill Lynch vähendas ühtlasi samas raportis ka USA kasvuprognoosi 1,8 protsendilt 1,4 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles