Euroopa Liit jätkab majanduspoliitikate tugevdamise kursil

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Maasikas.
Matti Maasikas. Foto: Raigo Pajula

Finants- ja majanduskriisi väljakutsetele vastamiseks peab Euroopa Liit tegema samme majanduskasvu kiirendamiseks ja töökohtade loomiseks, tõdeti täna Brüsselis Euroopa Liidu üldasjade nõukogul.

Nõukogu valmistas ette homset Euroopa Liidu riigi- ja valitsusjuhtide kohtumist ehk Euroopa Ülemkogu, mis keskendub euroala reformidele, teatas välisministeeriumi pressiesindaja.

Eestit tänasel nõukogul esindanud suursaadik Euroopa Liidu juures Matti Maasikas ütles, et võtmeroll majanduskasvu saavutamisel ja töökohtade loomisel on Euroopa Liidu siseturul. Maasika sõnul ongi käimasolevate arutelude juures Eestile oluline, et kõiki 27 liikmesriiki ühendava siseturu tugevdamine ja digitaalse siseturu jõuline arendamine oleksid Euroopa Liidu majanduspoliitika prioriteetide hulgas. Sellele keskendus ka peaminister Andrus Ansipi poolt sel nädalal oma kolleegidele saadetud kiri.

Lisaks siseturule arutab ülemkogu samuti väliskaubandusega seonduvat. «Meie huvides on, et Euroopa jätkaks vaba ja õiglase kaubanduse edendamist,» sõnas suursaadik Maasikas. Olulised on nii Maailma Kaubandusorganisatsiooni WTO raames tehtavad sammud kui ka Euroopa Naabruspoliitika majandusdimensiooni tugevdamine.

Eesti toetas üldasjade nõukogul Saksamaa ettepanekut diskussiooniks Euroopa Liidu aluslepingute muudatuste üle. «Me mõistame ja jagame Saksamaa tegevuse leitmotiivi, nimelt muret ühisraha euro usaldusväärsuse üle. Euro tugevdamiseks peame kaaluma kõiki võimalusi, ka lepingumuudatusi,» ütles Maasikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles