Ansip osaleb pühapäeval Euroopa Ülemkogul

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusjuht Andrus Ansip Brüsselis.
Valitsusjuht Andrus Ansip Brüsselis. Foto: SCANPIX

Peaminister Andrus Ansip osaleb pühapäeval, 23. oktoobril Brüsselis Euroopa Ülemkogul ja euroala riigi- ja valitsusjuhtide tippkohtumisel.

Pühapäeva esimesel poolel koguneb Euroopa Liidu ülemkogu, päeva teisel poolel jätkavad kõnelusi euroala riikide juhid, teatas valitsuse pressiesindaja.

Vajadusel jätkub euroala juhtide kohtumine järgneva nädala kolmapäeval.

Kohtumiste põhitähelepanu on võlakriisil ja euroala puudutavatel reformidel – olukorral Kreekas, valikutel pankade rekapitaliseerimisel, võimalustel tõhustada euroala kriisimehhanisme ning majandus- ja eelarvepoliitika paremal koordineerimisel.

Peaminister Andrus Ansip saatis Euroopa Liidu valitsusjuhtidele ja riigipeadele omapoolsed euroala reformi puudutavad kaalutlused kirjaga 13. oktoobril. Selles rõhutab ta vajadust riikidel pöörata senisest rohkem tähelepanu tegevustele, mis suurendaksid majanduskasvu ja aitaks kaasa ühenduse liikmesmaade majanduslikule lõimumisele, pakkudes selleks välja mitmeid konkreetseid lahendusi siseturu ja euroala tugevdamise vallas.

Eesti toetab lahendusi, mis tugevdavad olemasolevaid mehhanisme ja mis põhinevad Euroopa institutsioonide kesksel rollil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles