USA autotööstused saavad riigilt 17,4 miljardit dollarit

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA valitsus on valmis andma kuni 17,4 miljardit dollarit (193 miljardit Eesti krooni) laenu autofirmadele General Motors (GM) ja Chrysler, president Bushi sõnul poleks Ameerika autotööstuste ümberkorraldamine pankrotikaitse all õige tee.

Bushi sõnul tooks autotööstuste kokku varisemine kaasa raskeid tagajärgi paljudes muudeski valdkondades ja halvendaks veelgi olukorda tööturul. Pakutud on ka võimalust saneerida autofirmad pankrotikaitse all, ent see poleks ametist lahkuva USA presidendi sõnul õige tee, sest vähendaks tarbijate usaldust firmade vastu.

Raha tuleb algselt finantsasutustele mõeldud 700 miljardi dollari suurusest abipaketist. Laenud kutsutakse tagasi kui ettevõtted ei tõenda 31. märtsiks oma rentaablust.

13,4 miljardit dollarit saavad autotööstused detsembris ja jaanuaris ning 4 miljardit dollarit hiljem.

Üheks laenude andmise tingimuseks on, et piiratakse juhtide preemiaid ning antakse garantiisid hääleõiguseta aktsiate omanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles