Suuremad jaemüügiketid ootavad müügimaksu kohtulahingu lõppu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma
Prisma Foto: Mihkel Maripuu

Nagu ka Selver, ei ole Rimi ega Prisma otsustanud, mida teha üleeilse Statoili kohtuvõidu valguses Tallinna müügimaksuga.

«Asi on veel liiga värske, et saaksime anda mingeid ametlikke seisukohti oma edasiste käikude osas. Arutame seda teemat lähiajal,» ütles Prisma kommunikatsioonidirektor Kadri Lainas.

Viimase sõnul pole antud teema lahendatav lihtsalt «ei» ja «jah» vastustega, vaid tegemist on keerukama teemaga, kus otsuse tegemiseks tuleb arvesse võtta mitmeid aspekte ja nüansse.

Sarnase vastuse andis ka Rimi. «Meil on väga hea meel, et kohus sellise otsuse tegi. Sarnane kahtlus on meilgi olnud, et sellise maks ei ole seaduspärane,» ütles keti kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats.

Rimi ise kohtuteed praegu ei plaani. «Puhul, kui see otsus jääb jõusse, siis otsustame oma edasised sammud,» lisas Bats.

Küsimusele, kui ettevõte kavatseb müügimaksu tagasi nõuda, kuidas korvatakse see klientidele, kelle taskust müügimaks tegelikult tulnud on, vastas Lainas, et Prisma on müügimaksu maksnud siiani kinni Prisma kasumi arvelt. Sama väitis ka Rimi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles