Riigikontrolör Oviir: energeetika vajab rohkem riigi tähelepanu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikontrolör Mihkel Oviir.
Riigikontrolör Mihkel Oviir. Foto: Peeter Langovits.

Riigikontrolör Mihkel Oviiri hinnangul on Eestis mitu valdkonda, mis ei ole praegu jätkusuutlikud, eelkõige on need haridus, tervishoid ja energeetika.

Oviir selgitas Vikerraadio saates «Uudis+», et hariduse valdkonnas ei jää praegu muud üle, kui viia läbi reform, mida haridusminister Jaak Aaviksoo teha püüab, teine küsimus on Oviiri hinnangul tervishoius - kui palju riik saab ja peaks «relvastama» tervishoiusüsteemi, vahendas ERR Uudised.

Ta tõdes, et võib-olla tõesti, nagu arstid ise räägivad, jätkuks Eestile põhimõtteliselt Põhja-Eesti Regionaalhaiglast ja Tartu Ülikooli Kliinikumist, see on tema sõnul aga poliitiliselt väga kergesti rünnatav plaan.

Probleemid on riigikontrolöri sõnul ka energeetikas ja see valdkond nõuab tema arvates senisest tunduvalt rohkem riigi tähelepanu, soojavarustusest rääkides selgitas ta, et riigikontroll on palju auditeerinud soojavarustust ning avastanud, et torustikud on väga vanad ja amortiseerunud, sellest tulenevalt on soojuskaod suured.

«Meil on tsentraalne soojavarustus, aga tuleb välja, et elektriga kütmine tuleks suures osas asumites odavam, kui on tsentraalse keskkütte kaudu, sest seal on kaod nii suured, see on ala, kus me ei pääse väga kiiretest ja suurtest investeeringutest, teistmoodi pole võimalik teha,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles