OPECi president: nafta hind enam ei lange

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Nafta hind on leidnud praeguse taseme juures oma põhja ja põhjust edasiseks languseks enam pole, ütles OPECi president Chakib Khelil täna Reutersile.


«Ma ei usu, et oleks mingit põhjust selle edasiseks languseks, ma ei näe ette selle langemist,» ütles Khelil nafta hinna kohta.

Khelil usub, et kolmapäevane OPECi otsus alandada toornafta päevast toodangut 2,2 miljoni barreli võrra on piisav turutasakaalu tagamiseks. Efekt saabub siis kui turuosalised näevad, et naftat tootvate riikide kartelli OPEC liikmesriigid 1. jaanuarist tõepoolest tootmist alandavad.

Saudi Araabia naftaminister Ali al-Naimi kinnitas, et riik pumpab jaanuaris naftat senisest vähem vastavalt OPECi kokkuleppele.

Kas Saudi Araabia järgib täpselt OPECis sõlmitud kokkuleppeid või mitte, on alati olnud võtmetähtsusega tegur OPECi suutlikkusele nafta turuhinda mõjutada. Saudi Araabias asub ligi veerand maailma teadaolevatest naftavarudest.

Kell 12.20 Eesti aja järgi maksis barrel jaanuaris ostjale toimetatavat toornaftat New Yorgi toorainebörsil 36 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles