Webmedia juht: inimesed leiavad lohutust virtuaalmaailmast

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Webmedia juht Taavi Kotka.
Webmedia juht Taavi Kotka. Foto: Liis Treimann.

Webmedia juhatuse esimees Taavi Kotka ütles täna toimuval Ajujahi inspiratsiooniseminaril, et kuna küberilmas on piiramatud ressursid ja millegi loomiseks on vaja vaid programmeerimisoskusi, on just see koht, kus tulevikus oma äri püsti panna.

«Microsoft teenis 2010. aastal Xboxi avataride riiete müügist 150 miljonit dollarit, miks ei võiks näiteks virtuaalseid päikseprille tootma hakata,» ütles Kotka.

«Kahekümne aasta pärast ei pea inimesed võib-olla kodunt üldse lahkuma, sest nad elavad oma igapäevast elu virtuaalses maailmas,» prognoosis Webmedia juhatuse esimees.

Kotka sõnul on virtuaalmaailm järjest ilusamaks ja mugavamaks muutumas ning inimesed, kes tavaelus ei ole väga osavad suhtlejad või rahul oma välimusega, leiavad sealt lohutust.

«Päriselus võid teha palju vigu, agavirtuaalelus pole see mingi probleem – kustutad konto ära ja lood uue avatari. Täna oled emo, homme hipi, kui mõni sõber ei meeldi, blokeerid ära. Lihtne!»

Teine tulevikusuund on Kotka sõnul see, et privaatsuse piirid laienevad veelgi.

«Me januneme pidevalt millegi uue järele ning tahame näha ja teada järjest rohkem seda, millega meie sõbrad tegelevad,» rääkis Kotka ning lisas, et inimesed muutuvad koos tehnoloogiaga.

«Tänaseks on Facebookil üle 800 miljoni kasutaja ja need inimesed, keda seal praegu ei ole, on mõne aja pärast kindlasti liitunud, sest see on samasugune hoiak, et ma ei võta pangaautomaadist raha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles