EMT-l on umbes sadakond 4G klienti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Läinud aasta detsembris Tallinnas oma neljanda põlvkonna mobiilside ehk 4G testvõrgu avanud EMT-l on tänaseks üsna tagasihoidlik hulk 4G kliente.

«4G kasutajate arv on täna veel saja ringis. Samas võrguehitus ju alles algas ning ka uued, soodsa hinnaga 4G netipulgad jõudsid äsja EMT müügikanalitesse. Õige pea algab liitumiskampaania ja siis kasvab ka kasutajate arv,» selgitas EMT avalike suhete spetsialist Regina Salmu.

Kui tänavu esimesel poolaastal keskendus EMT 3,5G võrgu väljaehitamisele, et katta kogu Eesti mobiilse internetiga, siis teisel poolaastal on ettevõtte tähelepanu suunatud 4G võrgu arendamisele.

Tänaseks on EMT 4G tugijaamu püstitatud kõige enam Tallinna, aga ka Tabasallu, Tartusse, Narva, Kärdlasse ja Kohilasse.

Aasta lõpuks saavad EMT 4G võrguga kaetud kõik Eesti suuremad linnad ja maakonnakeskused.   

EMT teatel oli ettevõtte käive selle aasta kolmandas kvartalis 4,3 protsendi võrra suurem kui 2010 aasta samal perioodil.

Kasvu soodustasid mobiilse internet kasutuse kasv nii kodu- kui välismaal, mis jällegi tõstis nõudlust nutitelefonide järele. EMT kasvatas aastaga mobiilse interneti kasutajate arvu 47 000 võrra.

EMT juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul saab nüüd juba näha tulemusi ettevõtte viimaste aastate investeeringutest kiiresse mobiilsesse internetti.

«Võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga on kasutatud andmemaht kasvanud neli korda ja kolmandik EMT klientidest on sellel perioodil kasutanud mobiilset internetti,» märkis Kalm.

Regina Salmu lisas, et EMT  poolt selle aasta üheksa kuuga müüdud nutitelefonide arv ületab eelmise aasta sama perioodi müügitulemust kolmekordselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles