Autotootjad sulgevad tehaseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chrysler.
Chrysler. Foto: Reuters

Üks kolmest USA valitsuselt abi taotlenud autofirmast – Chrysler – teatas, et nõudluse vähenemise ja tuleviku ebaselguse tõttu peatab tootmise vähemalt kuuks ajaks. Chrysler ütles, et kui valitsus seda ei toeta, ootab firmat ees vältimatu pankrot.


«Eelmisel nädalal teatas mitu autotootjat tootmise olulisest vähendamisest järgmise aasta esimeses kvartalis ning Chrysler otsustas järgida nende eeskuju,» teatas firma. Chrysleri otsuse kohaselt peatatakse tootmisliinid täna ja töölised naasevad tööle 19. jaanuaril.



Itaalia autovabrikant Fiat teatas, et lükkab edasi oma tuleva aasta mudelite väljalaskmise. Lisaks sulges firma juba esmaspäeval kõik oma Itaalia tehased. Kui algul teatati, et umbes 48 000 inimesele tööd andvate vabrikute uksed jäävad suletuks 12. jaanuarini, siis nüüd on selgunud, et enamikus neist kestab tööseisak kauem. (PM/AFP/BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles