Eesti tihendab koostööd Mitsubishiga

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitsubishi elektriauto i-Miev
Mitsubishi elektriauto i-Miev Foto: SCANPIX.

Reedel, 21. oktoobril allkirjastavad justiitsminister Kristen Michal ja Mitsubishi Corporation’i asepresident Akinobu Ogata koostööleppe, mille eesmärgiks on ühiselt arendada kasvuhoonegaase vähendavaid projekte ning juurutada nutilahendusi energiavaldkonnas, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Stenbocki majas toimuval üritusel antakse Tallinna sotsiaaltöötajatele pidulikult üle ka esimesed viis elektriautot, mille Eesti riik sai Mitsubishi Corporation’iga sõlmitud heitmekvoodi müügitehingust.

Tänavu saavad omavalitsused kokku 50 elektrisõidukit, ülejäänud 457 autot saabuvad järgmise aasta kevad-suvel. Tegemist on Mitsubishi i-MiEV uue põlvkonna elektriautodega, millel on spetsiaalne talvevarustus külmas kliimas kasutamiseks.

Projekti raames rajatakse 2012. aasta jooksul tervet Eestit kattev elektriautode kiirlaadijate võrk ning kõik soovijad saavad taotleda elektriauto ostmiseks kuni 18 000 euro suurust toetust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles