Ida-Euroopa hoiab hirmuga eurost eemale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naeratav Tšehhi peaminister Petr Necas, taustal märksa tusasem Ungari peaminister Viktor Orban
Naeratav Tšehhi peaminister Petr Necas, taustal märksa tusasem Ungari peaminister Viktor Orban Foto: SCANPIX

Ida-Euroopa riigid, kes ühisraha veel ei kasuta, ei kiirusta võlgade vaevleva euroalaga ühinema. Vaatamata sellele, et euro kasutuselevõtt on osa 2004. aasta liitumistingimustest.

Riikide juhid toonitavad kindlameelselt, et nad ei ole Maastrichti kriteeriume täitnud ning ei ole ühisrahaga liitumiseks veel lihtsalt valmis, vahendab The Baltic Course.

Tegelikud põhjused võivad peituda aga mujal. «Rahaliit on muutumas võlgade ja rahaülekannete liiduks, seega peame ootama, et näha, kuhu euroala tüürib,» tõdes hiljuti Tšehhi peaminister Petr Necas.

«Ka euroala peaks kriteeriumitele vastama,» kommenteeris Poola peaminister Donald Tusk, rõhutades, et võlgades vaevlevad euroalariigid ei vasta liitumistingimustele.

«Euroala tulevik ei ole küsimus mitte kandidaatidele vaid euroalariikidele, kes on liidu oma mitte just vastutustundliku käitumisega kriitilisele piirile viinud,» lisas Tusk.

Bulgaaria peaminister Boyko Borisov soovitas võlgades vaevlevatel euroala riikidel palgad ja pensionid kärpida Bulgaaria tasemele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles