Putin kiidab suurfirmade juhtidele Venemaad

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Vladimir Putin täna VTB Capitali investeerimisfoorumil Moskvas.
Vene peaminister Vladimir Putin täna VTB Capitali investeerimisfoorumil Moskvas. Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Vladimir Putin kiitis maailma suuremate ettevõtete juhtidele riigi investeerimiskliimat ja märkis, et teab, et suurem osa neist plaanib suurendada osalust Venemaa turul.

Putini innustav sõnum tuleb ajal, mil pikaajalised investeeringud Venemaale on madalseisust üle saamas ning on hakanud taas tasapisi kasvama, kirjutab The Wall Street Journal.

Selle aasta esimesel poolel ulatusid välismaised otseinvesteeringud Venemaale seitsme miljardi dollarini, mis on küll veidi enam kui aasta tagasi, jääb aga tunduvalt alla 2007. ja 2008. aastatele, mil need olid praegusest kaks korda suuremad.

Venemaale investeerijate hulgas on palju suurkorporatsioone. Siemens lubas eile investeerida kolm miljardit eurot gaasi- ja tuulegeneraatorite, rongide ja muude tööstusseadmete tootmisesse.

PepsiCo, kes viis eelmisel kuul lõpule Venemaa piimatööstuskompanii Wimm-Bill-Danni ülevõtmise, kavatseb investeerida järgmise kahe aasta jooksul veel miljard dollarit. Venemaa on USA järel suuruselt teine PepsiCo turg.

Peaminister ja järgmine president esines eile seminaril, kus tema auditooriumiks olid teiste hulgas maailma ühe suurema alumiiniumitootja Alcoa, maailma ühe suurema toidukaupade tootja Nestle ja PepsiCo rahvusvaheliste üksuse juhid.

Nestle tegevjuht Paul Bulcke, kes on sel nädalal üle vaatamas ettevõtte laienemist  Lõuna-Venemaale, kiitis majanduslehele juurdepääsu tipp-poliitikutele võrreldes teiste suuremate arenevate tippriikide Brasiilia, Hiina ja Indiaga.

«Te võite rääkida korraga kahe ministriga,» ütles ta majanduslehele viidates pärast seminari toimuvale vestlusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles