Volvo alustab peagi V60 pistikhübriidi tootmisega

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo pistikuhübriidi V60 ideeauto Genfi autonäitusel.
Volvo pistikuhübriidi V60 ideeauto Genfi autonäitusel. Foto: SCANPIX

Volvo esitles märtsis Genfi autonäitusel pistikuhübriidi V60 kontsepti, mis arendati koostöös Rootsi ettevõttega Vattenfall. Nüüd teatas autotootja, et masin läheb peagi tootmisesse ning jõuab valitud turgudel müügile.
 

V60 hübriid on varustatud 215-hobujõulise 2,4-liitrise turbodiisli ning 70-hobujõulise elektrimootoriga, kirjutab whatcar.ee. Traditsioonilise sisepõlemismootori jõud suunatakse esiratastele samas kui elektrimootor veab edasi tagumisi rattaid.

Juhil on võimalik valida kolme sõidurežiimi vahel: Pure, Hybrid ning Power. Neist Pure võimaldab liigelda vaid elektrijõul ning seda kuni 50 kilomeetri ulatuses.

Pistikhübriidi maksimaalseks sõiduulatuseks on 1200 kilomeetrit ning aeg-ajalt elektrimootorit kasutades saavutab masin keskmiseks kütusekuluks 1,9 l/100km. Akude täislaadimiseks kodusest vooluvõrgust kulub 5 tundi.

Rootsi autotootja ei ole hetkel veel avaldanud auto võimalikku hinda ning saadavust, kuid teatas, et uus mudel on tulenevalt akude maksumusest tavamudelist kallim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles