Poola, Ungari ja Tšehhi Euroopa ühisraha kasutuselevõtuga ei kiirusta

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi peaminister Petr Necas (keskel), Ungari peaminister Viktor Orban (vasakul) ja Poola peaminister Donald Tusk.
Tšehhi peaminister Petr Necas (keskel), Ungari peaminister Viktor Orban (vasakul) ja Poola peaminister Donald Tusk. Foto: SCANPIX

Poola, Ungari ja Tšehhi ei kiirusta kriisist räsitud eurotsooniga liituma, kuigi nad selle kohustuse 2004. aasta liitumislepinguga võtsid, vahendab EUbusiness.

«Rahaliit muutub ümberkorralduste ja võlgade liiduks, mistõttu me peame ootama ja aru saama, mis eurotsoon järgmisena ette võtab,» lausus Tšehhi peaminister Petr Necas.

Poola peaminister Donald Tusk kinnitas, et eurotsooni tulevik ei ole mitte liituvate, vaid nende vanade olijate küsimus, kes on lasknud oma vastutustundetu käitumisega kriitilisel olukorral tekkida.

Kahekiiruselise Euroopa hoiatuseks lausus Ungari peaminister Viktor Orban, et 17 Euroopa ühisraha kasutavat riiki peaks langetama ka teistele Euroopa Liidu liikmesriikidele sobivaid otsuseid. «Euroopa ei tohiks olla jagatud eurotsooniks ja ülejäänuteks,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles