Wall Street Journal seab Eestit Euroopale eeskujuks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wall Street Journal.
Wall Street Journal. Foto: SCANPIX.

Euroopa on majanduskriisist väljapääsu otsides viimased 18 kuud nuputanud skeeme, kuidas pillavaid valitsusi ja nende kreeditore hädast välja aidata, kuid samal ajal eksisteerib üks lootusekilluke, mille nimi on Eesti, vahendab ERR Uudised Wall Street Journali artiklit.

Nii nagu suuremat osa Euroopa Liidust, tabas ka seda Balti riiki majanduskriis rängalt: 2009. aastal langes Eesti majandus 14 protsenti ning töötus hüppas aasta varasema 4,1 protsendi tasemelt ligi 19 protsendini.

Erinevalt mõnedest Vahemere-äärsetest riikidest vastas Eesti valitsus toimuvale sellega, et kärpis riigitööliste arvu ja palka ning pensionisambaid, säilitades samal ajal madala tulumaksumäära, kirjutab tuntud majandusajaleht.

«Nüüd on Eesti keskpank ainuke pank Euroopas, mis muretseb majanduse ülekuumenemise pärast. Teises kvartalis kasvas SKT 8,4 protsenti, mis oli Euroopa Liidu suurim kasv. Samuti saavutas Eesti aastaga 7,7protsendilise tööhõive kasvu, mis on järjekordne teenäitaja Euroopa Liidus, kus keskmine kasv on 0,3 protsenti,» loetleb artikli autor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles