Tööandjate keskliit peab alampalga tõstmist vastutustundetuks

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tööandjad ei toeta ametühingute ettepanekut alampalka tõsta, sest ette on näha avaliku- ja erasektori palgafondi kahanemist ning sellises olukorras vähendaks alampalga tõstmine tööhõivet ning lööks valusalt eksportivaid ettevõtteid.


Põhjused, miks alampalga tõstmine 1. jaanuarist 2009 on Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu hinnangul välistatud, tulenevad kiiresti halvenenud majanduskeskkonnast.

«Enamikule autoriteetsetele majandusprognoosidele tuginedes leiame, et globaalset majandust haaranud finantskriis areneb 2009. aasta keskpaigaks välja majanduskriisiks, mille ulatust ja kestust on eelnevate ning palju tagasihoidlikumate majandussurutise näidete varal raske ette ennustada,» märgitakse keskliidu volikogu avalikus kirjas ametühingutele.

Tööandjate keskliidu volikogu leiab, et palkade (sealhulgas alampalga) tõstmine sellises olukorras on vastutustundetu samm, mis vastupidiselt soovitule vähendab tööhõivet veelgi ning viib eeskätt eksportivate ettevõtete pankrottideni või siis langetab kiiresti pikemaks ajaks nende konkurentsivõimet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles