G20 andis Euroopa juhtidele aega ühe nädala

Tõnis Oja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu rahandusjuhid G20 kohtumise järgsel pressikonverentsi.
Euroopa Liidu rahandusjuhid G20 kohtumise järgsel pressikonverentsi. Foto: SCANPIX

Juhtivate tööstusriikide G20 finantsministrid ja keskpanga juhid andsid Euroopa liidritele võlakriisist väljatoomise strateegia väljatoomiseks, Kreeka maksejõuetuse vältimiseks ning pankade bilansside tugevdamiseks ühe nädala, kirjutab Bloomberg.

Erimeelsused tuleb likvideerida ja meetmetest teada anda 23. oktoobril, kui Brüsselis lõppeb Euroopa riikide juhtide tippkohtumine.

«Risk majanduskriisiks kasvab järsult juhul kui eurooplased ei saa hakkama eesmärkide täitmisega, mille nad on ise endale seadnud,» kommenteeris kujunenud olukorda Kanada rahandusminister Jim Flaherty pärast G20 rahandusministrite kohtumise lõppemist.

Euroopa plaan, mille sisu pole veel avalikustatud, sisaldab Kreeka võlakirjade kuni 50-protsendilist mahakandmist, nendele pankadele, kes ise ei suuda lisaraha hankida, riigiabi andmist ning EFSF märkimisväärset tugevdamist, kirjutab uudisteagentuur, viidates asjaga kursis olevale allikale.

«Plaan sisaldab õigeid elemente,» ütles USA rahandusminister Timothy Geithner. «Aga nad peavad veel tööd tegema nii strateegia kui ka detailidega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles