Ligi: Kreeka programmid on hea, aga nad viivad neid viletsalt ellu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Laura Oks

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles LHV panga korraldatud vestlusringis kõneldes, et Kreeka programmid on paberil üsna usutavad, ent kreeklased viivad neid väga viletsalt ellu.


«Kreeklased on häda intressidega, aga minu meelst on nad praegu juba esmases ülejäägis ehk ülejäägis ilma intresse arvestamata. Seega ei saa öelda, et nad on väga viletsas seisus,» ütles Ligi.

Ta lisas, et probleem on selles, et kreeklaste maksude kogumise kvaliteet ja reformid on väga nadid. «Kõige hullem ongi selle ühiskonna kvaliteet - kas nad on suutelised hakkama saama.»

Ligi avaldas arvamust, et Iirimaa seevastu tuleb oma reformidega väga hästi toime ning Protugal on uue valitsuse ja rahandusministriga samuti tegus.

«Euroopa peab laskma oma lati allapoole ja aru saama, et võlg tuleb ära maksta,» märkis Ligi Euroopa elatustasemest rääkides, kuid lisas, et meil peab elastustasu tõusma.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles