Chrysler paneb tehased üheks kuuks kinni

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide autofirma Chrysler teatas ajutisest tööseisakust, mis on tingitud majanduskriisiga kaasnenud nõudluse vähenemisest.


Vähemalt ühe kuu pikkune tootmise katkestus algab homsest kõigis tehastes, vahendas AFP. Töölised võivad töökohtadele naasta mitte varem kui 19. jaanuaril 2009.

Chrysleri väitel kaotab firma 20-25 protsenti potentsiaalsetest tehingutest, kuna võimalikel klientidel pole uue auto ostmiseks raha.

Chrysler teatas, et informeeris ettevõtmisest ametiühinguid, ametnikke ja firma müügiesindusi.

Kompanii väitel kinnitavad automüüjad, et paljud inimesed tahaksid osta Dodge'i, Jeepi või Chryslerit, kuid tehingu sõlmimist takistab raha puudus.

Chrysler, mis on Detroidi suurest kolmikust väikeseim ja General Motors, kolmiku suurim liige, hoiatasid raha lõppemisest lähema kahe nädala jooksul. Mõlemad autotootjad on sattunud pankroti lävele ja vajavad hädasti valitsuse abi.

Hädas on ka kolmiku kolmas liige Ford.

Ühendriikide senat lükkas autofirmadele mõeldud 14 miljardi dollari suuruse abipaketi eelmisel nädalal tagasi.

USA president George W. Bush ütles eile televisioonis, et autotootjate päästepaketi küsimuses tuleb langetada otsus suhteliselt kiiresti.

Chrysleril on 14 monteerimisliinidega tehast ja kümme mootoreid tootvat tehast. Firmas töötab kokku 63 480 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles