Äripäev: kinkekaart Ivo Parbusele juhtis kapo suurema pistiseskeemini

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus.
Ivo Parbus. Foto: Peeter Langovits

Väidetavalt pole Tallinna linnaametnik Ivo Parbus ainus, kes sai kingituseks reisifirma Estravel kinkekaardi, ja Merko Ehitus pole ainus tuntud suurfirma, keda kahtlustatakse sellise kingituse tegemises.


Parbuse kabineti läbiotsimisel leidsid uurijad raamatu, mille vahel oli 25 000 krooni suurune reisifirma Estraveli kinkekaart, kirjutas

Äripäev

.

Esimese hooga ei osanud nad sellest leiust midagi arvata, kuid järgnevatel päevadel osutus kinkekaart oluliseks tõendusmaterjaliks, mis andis kogu uurimisele hoopis laiema mõõtme. Just nimetatud kinkekaart võis olla selleks salapäraseks esemeks, mille äratoomiseks olid kapo ametnikud sunnitud 11. detsembril taas Parbuse kabinetti külastama.

Edasine töö oli lihtne. Estravelist tuli küsida andmed kõigi kinkekaartide ostjate kohta ning teha kindlaks, kes olid kinkekaartide kasutajad. Kapo avastas, et Parbus ei olnud ainus huvitav nimi kinkekaardi saajate seas ning Merko Ehitus pole ainus tuntud Eesti ettevõte, kelle töötaja on kahtlustuse kohaselt kinkinud ametnikule reisifirma kinkekaardi.

Kapo oli jõudnud skeemini, mille abil valitute hulka kuuluvad ettevõtjad said teiste ees eeliseid.

Nüüd käib edasi töö selle nimel, et leida üles konkreetsed tehingud või objektid, millega seoses kinkekaarte kingiti.

Eile õhtul teatas Merko Ehitus börsile, et kaitsepolitsei esitas neile kahtlustuse pistise andmises seitsme Tallinna linnas asuva kinnistu detailplaneeringu korraldamise eest. Merko Ehitus ei nõustu enda teatel esitatud kahtlustusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles