Üüribuum on vaibumas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korter. Foto on illustreeriv.
Korter. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kuigi sügishooaeg on aasta aktiivseim periood, siis võrreldes augustiga olulist tehingute arvu kasvu ja koguväärtuse tõusu üle Eesti ei toimunud. Rahunes ka augustis tuurid üles võtnud üüriturg.

Maa-ameti andmeil tehti üle Eesti kokku septembris 3076 kinnisvara ostumüügitehingut, mis on 2,2 protsenti rohkem kui augustis ning 61,6 protsenti enam kui jaanuaris. Möödunud aasta septembris toimus 2812 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis tähendab, et aastases võrdluses kerkis tehingute arv 9,4 protsenti, selgub Uus-Maa kinnisvaraturu ülevaatest.

Septembris müüdi Eestis kinnisvara kokku 147 miljoni euro eest, mis on ca 0,1 protsenti augustist enam. Aasta lõikes on tegu senini teise tulemusega. Korterite keskmised ruutmeetrihinnad tõusid vaadeldavatest linnadest Pärnus, Narvas, Rakveres, Võrus ja Viljandis.

Tallinna üüriturg on liikumas oma tavapärasesse rütmi ning vaikselt on hakanud uusi pakkumisi juurde tulema. Samas on märgata tendentsi, et kui odavama elamispinna omanikud on korteri välja üürima nõus pea kõigile, kes tunduvad usaldusväärsed, siis kallima korteri omanikud hoiavad oma vara pigem tühjana ning on elanike suhtes väga valivad. Samuti on hakanud suurte korterite omanikud üürima pinda välja toakaupa.

Tartu üürituru aktiivsus on raugemas. Üürihuvilisi on, kuid pakkumisi on vähe. See on tingitud sellest, et enamik üürileandjaid planeerib välja üürimist üürituru kõrghetkele, et saada suuremat tulu. Pärnu üüriturg on veel aktiivne, enim on puudus 3-4-toalistest korteritest.

Narva üüriturg on tänu suurehitustele muutunud väga aktiivseks. Õlitehase ja elektrijaama ehitamise ja rekonstrueerimise tööd kestavad vähemalt paar aastat ning üürhinnad on suure nõudluse tõttu hakanud hoogsalt kerkima. Suuremad ehitustööd leiavad aset ka Jõhvi piirkonnas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles