Sooman: vaid vähesed saavad endale uut elupinda lubada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paneelmaja
Paneelmaja Foto: Liis Treimann

Kinnisvaraliidu juhi Peep Soomani sõnul head lahendust vanades kortermajades elavate inimeste jaoks ei ole, sest uuele pinnale ümberkolimist suudavad endale lubada vähesed

Rohkem kui 80 protsenti tallinlasi elab aastatel 1960–1990 ehitatud kortermajades, mille eluiga hakkab MTÜ Eesti Arhitektuurikeskus juhataja Ülar Marki kinnitusel paarikümne aasta pärast otsa saama. Varsti tuleks kasutuskõlbmatuks muutuvate kortermajade asemele hakata massiliselt uusi ehitama.

«Uusi, suuri ja heas seisukorras elamispindasid on Eestis saada piisavalt. Küsimus on selles, kes saavad seda endale lubada,» vahendab ERR uudised Sooman intervjuud Vikerraadiole.

Soomani sõnul on turul praegu olukord selline, et umbes 20 000 leibkonnal on laenumaht suurem kui seda tagava vara väärtus. «Tallinnas tehakse 500 tehingut kuus, 6000 aastas. Reaalselt ei ole inimestel seda raha, et uut elupinda lubada,» sõnas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles