Riigikontroll kritiseerib strateegia puudumist Estonian Airis

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi Bombardier.
Estonian Airi Bombardier. Foto: Toomas Huik

Riigikontroll kirjutab oma auditis, et riigi poolt eelmise aasta sügisel omandatud lennufirma Estonian Airi arenguplaanid ja lisakapitali vajadus pole selge.

«Avalikkuseni on jõudnud erinevat infot vajaliku lennukipargi asjus, kuid selget ja valitsuse kinnitatud strateegiat, millisena riik omanikuna ettevõtte tulevikku näeb ning kas ja kui palju on äriühingul lisaraha vaja, riigikontrolli hinnangul pole,» kirjutasid audiitorid.

Estonian Air on siiani tulnud välja kavaga, mis näeb ette Tallinna Lennujaama sõlmjaamana kasutamist. See tähendab, et reisijad veetakse mõnest Skandinaavia riigist Tallinna, et siit edasi lennata.

Räägitud on teoreetiliselt vajadusest tegutseda kuni 15 lennukiga, ent kui palju lennukeid reaalselt osta kavatsetakse või kui suurt rahasüsti ettevõte vajab, pole firma juhtkond nõus olnud avaldama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles