USA rahandusminister survestab Euroopa kolleege kiiremini tegutsema

Tõnis Oja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timothy Geithner.
Timothy Geithner. Foto: SCANPIX

USA rahandusminister Timothy Geithner kavatseb sel nädalal avaldada oma Euroopa kolleegidele survet tegutsemaks kiiremini ja otsustavamalt võlakriisiga, sest ta pelgab, et see kahjustab globaalset majandust.

Geithner osaleb homme Pariisis algaval suurte tööstusriikide ühenduse G20 rahandusministrite kohtumisel, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Tegemist on tema juba kolmanda Euroopa visiidiga viimase viie nädala jooksul konsulteerimaks Euroopa kolleegidega ehkki seni pole täpsustatud, mida ta konkreetselt soovitab.

Eile Washingtonis toimunud pressikonverentsil ütles ministeeriumi tippametnik Lael Brainard, et Euroopa on suureks ohuks globaalsele majandusele.

«Euroopa tugevus ja stabiilsus mõjutab tugevasti nii meie tarbijate kui ka finantsturgude usaldust ning meie majanduse taastumist,» ütles Brainard.

Septembris toimunud Geithneri Poola visiidi ajal lükkasid Euroopa kolleegid tema ettepanekud tagasi. Rootsi rahandusminister Anders Borg ütes, et olukord oleks parem kui USA ise näitaks jätkusuutlikku edasiliikumist.

Austria rahandusminister Maria Fekter aga märkis, et tema arvates on iseäralik, et ameeriklased, kelle endi fundamentaalnäitajad on tunduvalt hullemad kui euroalal, tulevad meile ütlema mida teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles