Uuring: üle poole Eesti elanikest ei toeta EFSFiga liitumist

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Turu-uuringute ASi tehtud avaliku arvamuse uuringu käigus selgus, et 58 protsenti Eesti elanikest ei toeta Euroopa Finantsstabiilsuse Fondis (EFSF) osalemist. Eestlased ja muukeelsed elanikud on EFSFiga liitumise suhtes üksmeelsel arvamusel.

EFSFiga liitumise poolt oli 28 protsenti ja 14 protsenti ei osanud oma arvamust öelda, teatas uuringu tellinud Anti Poolamets. Eesti või muu suhtluskeelega inimeste seisukoht oli peaaegu võrdne, vastavalt 57 protsenti eestlastest ja 59 protsenti muukeelsetest oli EFSFis osalemise vastu.

«Uuring kinnitab, et Eesti osalusel Euroopa Finantsstabiilsuse Fondis ei ole rahva enamuse toetust. Riigikogus tehti otsus tagajärgi tõsiselt kaalumata. Paradoksaalselt on otsus vastuolus ka Euroopa Liidu õigusega, mis ei luba liikmesriikidel üksteise võlgade eest vastutada,» ütles Poolamets.

Sama küsitluse raames uuriti ka suhtumist eurosse. Selgus, et 55 protsenti küsitletutest ei pooldaks liitumist euroga, juhul kui Eesti peaks seda nüüd uuesti otsustama. 37 protsenti oleks ka uuel otsustamisel euro poolt.

31 protsenti küsitletutest arvas, et eurost on olnud Eestile rohkem kahju kui kasu. 46 protsenti vastas, et eurost on olnud nii kasu kui kahju ja üksnes 17 protsenti oli veendunud, et eurost on olnud rohkem kasu kui kahju.
2011. aasta septembri teisel poolel tehtud uuringu käigus küsitleti 998 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles