Meeldetuletus: reisifirmad peavad esitama müügiaruanded

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatupidamisdokumendid.
Raamatupidamisdokumendid. Foto: Ove Maidla

Tarbijakaitseamet tuletab reisiettevõtjatele meelde, et lähenemas on kolmanda kvartali aruannete esitamise tähtaeg.

20. oktoober on reisiettevõtjatele viimane päev esitamaks tarbijakaitseametile pakettreiside kogumüügi aruannet kolmanda kvartali müügitulemuste ning neljanda kvartali prognooside kohta.

Pakettreiside kogumüügi aruande esitamise nõue tuleneb turismiseadusest ning on kohustuslik kõikidele reisiettevõtjatele.

Pakettreiside kogumüük on turismiseaduse kohaselt pakettreisilepingust tulenev tarbija kõigi maksete kogusumma reisiettevõtjale, sealhulgas ettemaksetena saadud summa ning lunastamata pakettreiside kinkekaardid.

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski teatel on aruande esitamine kohustuslik ning aruanne tuleb esitada ka siis, kui müüki pole toimunud - sel juhul tuleb esitada aruanne nullidega. Aruandele peab olema lisatud kindlasti ka prognoos järgmise kvartali müügitulemuste kohta.

Esitatud aruannete põhjal saab tarbijakaitseamet teostada järelevalvet reisiettevõtjate tagatise piisavuse hindamiseks.

Tähtajaks aruande esitamata jätnud reisiettevõtjate nimed avaldatakse Tarbijakaitseameti kodulehel  reisiettevõtete mustas nimekirjas.

Juulis, kui firmad pidid esitama eelmised aruanded, tegid seda Turetski sõnutsi õieaegselt 189 ettevõtet ning 125 jätsid esitamata. «Esitamata jätnute arv on väga suur,» kinnitas Turetski E24le.

Tema sõnul peaks aruande esitamata jätmine olema ka tarbijale signaaliks, et ettevõte ei täida elementaarseid reegleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles