Kaja Koovit: edevuse laat

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Postimehe majandustoimetuse juhataja Kaja Koovit.
Pildil Postimehe majandustoimetuse juhataja Kaja Koovit. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Panga rolli üle võib vaielda, aga minu jaoks on keskpank olnud alati konservatiivsuse, stabiilsuse ja püsivuse märk. Midagi kindlat. Sama on riigikohtuga. Tunne, et seal töötavad tõsised kompetentsed inimesed.
Aga minu tunne on nüüd häiritud.

Keskpangale uut presidenti valiv kaheksaliikmeline nõukogu kogunes teisipäeval kella kolme ajal. Suur oli mu üllatus märgates, et kaheksast liikmest üks, reformierakondlane Valdo Randpere on koosoleku alguse kohta teinud oma Facebooki kontole sissekande.

Aga veel suurem oli üllatus, kui kell 16.28 ilmus samasse kohta teade: «Eesti Panga järgmine president on Ardo Hansson.» Eesti Panga ametliku teateni jäi siis veel 13 minutit.

«Infotehnoloogia ühiskonnas on see normaalne,» põhjendas Reformierakonnale järelepärimise peale helistanud Randpere ise. Mees põhjendas, et ei andnud välja eksitavaid andmeid. Jah, tõepoolest, Randpere ei kahjustanud sellega kellegi huve, sai olla esimene uudise edastaja. Kui midagi kahjustas, siis ainult enda mainet. Riigisaladusi ei reedetud ning valituks osutunu nimi avaldati nagunii.

Aga ma ei kujuta hästi ette, et Märt Rask hakkaks riigikohtu otsuseid minut pärast nende langetamist Twitterisse või Facebooki tippima. Kuigi kahju ei sünniks sellestki kellelegi. Otsus saab ju nagunii teatavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles