Äripäev: tippkoondajad tahavad varju jääda

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Äripäeva päringule sel aastal Eestis enim inimesi koondanud ettevõtete kohta vastas tööinspektsioon, et ei soovi nimekirja avaldada, kuna pärast seda võivad ettevõtted hakata koondamisi varjama.


«Eelmine kord, kui Äripäev taolise nimekirja avaldas, tuli tööinspektsioonile tööandjatelt väga terav tagasiside,» sõnas tööinspektsiooni teabeosakonna juhataja Heidi Vilu. Tema sõnul on asutus suutnud luua ettevõtetega usalduslikud suhted ning kardab neid nimekirja avaldades kahjustada, kirjutas

Äripäev

.

«Meie mõistame tööandjate muret, kuna koondamine annab turule märguande, et sellel ettevõttel ei lähe nii hästi,» sõnas Vilu.

Et välja selgitada, kas tööinspektsioonil on ka seaduslik alus taoliste andmete avalikkusele väljastamisest keelduda, saatis inspektsioon eile lõunal järelepärimise andmekaitse inspektsioonile. Vastust ei olnud õhtuks saabunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles