Mutso: turismisektor kasvab veel

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suviti täituvad Tallinna vanalinna tänavad turistidega.
Suviti täituvad Tallinna vanalinna tänavad turistidega. Foto: Laura Oks/Postimees

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso ennustab, et turistide vool Eestisse kasvab lähiajal veelgi. Seda suuresti tänu põnevatele kultuurisündmustele ja uutele lennuliinidele.

«Tänavu suvel külastas Eestit rekordiliselt palju turiste seetõttu, et oleme osanud välisturgudel huvi äratada ja oma konkurentsieelised maksimaalselt ära kasutada,» kommenteeris rekordnumbreid EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso. Uued lennuühendused Euroopaga ning Eestis toimunud kõrgetasemelised kultuuriüritused on toonud ja toovad Mutso arvates järgnevatel aastatel Eestisse juurde rohkelt turiste.

Tema hinnangul on uusi rekordeid Eesti turismisektoris oodata ka uuel aastal kui riik, kohalikud omavalitsused ja ettevõtjad jätkavad sama tõhusat ning tihedat koostööd.

EASi turismiarenduskeskuse direktori sõnul on jõudsalt kasvanud turistide arv Venemaalt, Suurbritanniast, Itaaliast, Hispaaniast, Hiinast ja Hollandist. «Märkimisväärsed kasvud on olnud näiteks Hiina ja Venemaa turistide osas, kasvades võrreldes möödunud aastaga vastavalt ligi 100 ja 48 protsenti,» märkis Mutso.

Tema sõnul on paljude turgude kasvumootoriks uute lennuühenduste avamine. Käesoleva aasta esimese kaheksa kuuga kasvas Tallinna Lennujaama läbinud reisijate arv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 38 protsenti.

Tarmo Mutso rõhutas, et Eesti tutvustamisel atraktiivse turismisihtkohana ei saa kuidagi ülehinnata euro kasutuselevõtu mõju ja Eesti majanduse edusamme, sest tänu neile teemadele on Eesti pälvinud välisriikide uudiskanalites ulatuslikku ja positiivset meediakajastust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles