Põlevkivil töötava elektrijaama ehitamine Jordaanias algab juba järgmisel aastal

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive õlitehase nurgakivi panekul.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive õlitehase nurgakivi panekul. Foto: Peeter Langovits

Jordaania esimese põlevkivil töötava elektrijaama ehitamine algab juba uuel aastal, ütles Eesti Energia tütarfirma Jordan Oil Shale projektijuht Andres Anijalg.

Anijala sõnul on läbirääkimised Jordaania keskkonnakaitse ministeeriumi ja Riikliku Elektrienergeetikakompaniiga 600- kuni 900-megavatise võimsusega jõujaama ehitamiseks lõpukorral, vahendab Jordaania inglisekeelne päevaleht The Jordan Times.

«Loodetavasti jõuame läbirääkimistega ühele poole selle aasta lõpul ning ehitamisega loodame pihta hakata juba järgmisel aastal, » rääkis ta eile alanud Jordaania energeetikainvesteeringutele pühendatud seminaril.

Anijala sõnul on põlevkivielektrijaama tegevuskulud tunduvalt väiksemad kui diisli-, raske kütteõliga või gaasiküttel töötavatel jaamadel.

Eesti Energia on üks kolmest ettevõtest, mis tegeleb Jordaanias põlevkiviõli tootmisega. Lisaks Eesti Energiale töötavad Suurbritannias registreeritud Jordan Energy and Mining Ltd ja Royal Dutch Shell Oil Co.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles