Leht: tuhanded kreeklased on saanud alusetult pensioni

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tuhandetele inimestele on makstud Kreeka riigi poolt alusetult pensioni, vahendab Talouselämä eKathimerini-nimelise lehe poolt avaldatud infot.

Leht kirjutab, et umbes 110 000 inimest, kes on viimase aasta jooksul saanud riigilt pensioni, pole end registreerinud hiljutise rahvaloenduse käigus. Väljaande hinnangul võib see olla märk sellest, et nad on saanud pensioni alusetult.

Kreeka sotsiaalkindlustusfondi juht Rovertos Spiropulos ütles reedel, et 896 643 pensionäri oli registreerunud rahvaloendusel, kuid 109 421 inimest, kes on saanud pensioni, pole end registreerinud.

Tema sõnul on võimalik, et mõned pensionärid lihtsalt ei teadnud, et nad peavad registreeruma. Samas on tõendatud, et tuhanded inimesed on saanud pensioni alusetult.

Keskmine pension on Kreekas 800 eurot kuus, mistõttu on võimalik, et pensione on väljastatud valedel alustel miljardi euro eest aastas.

Arveid uuritakse lähinädalatel ning seejärel rakendatakse õiguslikke meetmeid alusetult makstud summade tagasisaamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles