Ehituskauba müüjatel tiheneb konkurents

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa ehituskauba müügihiid Bauhaus plaanib avada oma esimese kaupluse Eestis Tallinnas Laagna teel 2009. aasta hilissügisel, Eesti kaupluse juhiks saab Priit Jamnes.


Juba varem Tallinnas tegevust alustada lubanud Bauhausi esimene kauplus tuleb lõpuks Lasnamäe Prisma naabrusesse, Mustakivi ja Laagna tee ristmikule vastloodavasse kaubanduskompleksi Tähesaju City, kirjutas aripaev.ee.

Lepingu kaupluse ehitamiseks on Bauhaus Tähesaju City OÜ juhatuse liikme Hindrek Leppsalu sõnul sõlminud OÜga Häuser-Oberschneider. Leppsalu hinnangul võib Soome ja Rootsi näidetele tuginedes oodata, et tänu oma väga suurele ja heale tootevalikule toob Bauhausi kaubamaja üle linna rahva kokku.

Bauhausile sarnase nimega Eesti ehituskaupade müüja Bauhofi müügidirektor Janek Kalbin ütles, et kuna tegemist on arvestatava konkurendiga, siis nad kindlasti jälgivad tema tulekut.

«Nende turuosa võib olla tulevikus viis protsenti, juhul, kui nad mujal Eestis ei tegutse,» pakkus Kalbin.

Ehitusmaterjalide turu ümberjagamist Kalbin väga ei karda, kuna jutt käib siiski vaid ühest poest Tallinnas. Teised sama valdkonna kaubandusketid aga tegutsevad üle Eesti.

Eestis tegutsevad ehituskaupade müüjad usuvad, et Bauhausi tulek mõjutab peamiselt üksiküritajaid, ning loodavad oma toodete paremale eksponeerimisele.

K-Rautakesko juhi Alo Ivaski sõnul on Bauhausi näol tegemist kahtlemata tugeva tegijaga, kes turule tulles ka paigale jääb.

Sellest ajast, kui Bauhaus Eesti poole piiluma hakkas, on Ehituse ABC kaubamärki opereeriva ASi Optimera Estonia juhatuse liikme Anton Kutseri sõnul turusituatsioon varasemaga võrreldes tunduvalt kehvemaks muutunud.

«Langev turg suurendab muidugi alati konkurentsi. Sellise suure konkurendi tulek mõjutab vähem neid, kel vastu panna tugev kauplustekett, ja rohkem üksiküritajaid, kes ehk ei suuda suurt kaupade sortimenti hoida,» märkis Kutser.

Ivaski hinnangul kiirendab Bauhausi tulek turu korrastumist, mille käigus peavad ilmselt nii mõnedki väiksemad tegijad oma uksed kinni panema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles